Yritys

Liikennöintiä kolmannessa sukupolvessa

Mannerkiven Liikenne Oy on vuonna 1932 perustettu Mäntsäläläinen linja-autoalaa harjoittava perheyritys. Yrityksen perustaja Eino Mannerkivi syntyi vuonna 1908 Mäntsälän Hirvihaarassa ja aloitti yritystoimintansa hoitamalla ensin postikuljetusta vuosina 1926 – 1928 linjalla Järvenpää – Mäntsälä – Onkimaa. Autona oli tuolloin Fordin ”Viiksi-Hoppa”.

Linja-autoliikenteeseen Eino Mannerkivi sai tuntumaa toimiessaan 1930-luvun alussa kuljettajana Linjaliike Rajalalle. Vuonna 1932 Mannerkivi aloitti oman linja-autoliikenteensä linjoilla Saari – Herrala – Lahti ja Saari – Järvelä – Kärkölä – Tennilä – Lahti.

Eino ja Iines Mannerkivi johtivat yritystä vuoteen 1979 saakka, jonka jälkeen se siirtyi heidän vanhimmalle pojalleen Pertti Mannerkivelle. Vuosien 1979 ja 2007 aikana Pertti ja hänen poikansa kehittävät yritystä kohti sen nykyistä muotoa. Nykyään toiminnan johdosta vastaavat veljekset Jarmo ja Marko Mannerkivi kolmannessa sukupolvessa. 

 

Tutustu kalustoomme!

Yrityksellämme on vuosikymmenten kokemus liikennöintialalta sekä varma ja ajantasainen kalusto, jolla matka taittuu mukavasti turvallisuutta unohtamatta. 

 

Pikkubussit 20-23 paikkaa

Isot bussit 50-54 paikkaa